Hírek

2022. december 1.
Egy időben több száz tehetséges diák táborozhat majd Révfülöpön - Kihirdették a gyermektábor tervpályázat győzteseit

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) célja, hogy a Kárpát-medence valamennyi képzési helyszínéről, egy időben akár több száz tehetséges diák táborozhasson és tanulhasson Révfülöpön, a Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő, Diáktáborban. A létesítmény parthoz közeli része az idén jelentős felújításon esett át. Az MCC most a főút északi oldalán elhelyezkedő révfülöpi gyermeküdülő területének teljes körű felújítására, átalakítására és bővítésének megtervezésére kiírt tervpályázaton hirdetett eredményt. A pályázatok elbírálásánál kiemelt szempont volt az, hogy az épület illeszkedjen a természeti képbe, valamint hogy megfelelően tükrözze a balatoni építészet jellegzetességeit.

2022. október 4.
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) révfülöpi Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő és Diáktábora is biztosít vendéghelyeket a Szüreti Regattán

A Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékverseny a nagyhajós versenyszezon hagyományos záróakkordjaként október 8-9. között zajlik. A kétnapos eseményen Alsóörs-Badacsony-Balatonföldvár távon vitorláznak majd a hajók, melyek díjmentesen használhatják a három fogadókikötőt: a rendezvény központjául szolgáló badacsonyi BAHART, az ábrahámhegyi TVSK Jégmadár Kikötőt, valamint az MCC révfülöpi Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő és Diáktábor marináját.

2022. július 19.
Nyár 22 - Megnyílt a Révfülöpi Diáktábor

A műsor vendége Török Péter táborvezető (Matthias Corvinus Collegium) és a Csizmazia Virág táborozó, akikkel a műsorvezetők a tehetséggondozásról beszélgettek táborozás keretein belül.

2022. július 7.
Komoly felújítások a révfülöpi vitorláskikötő és diáktáborban

A Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő, Diáktábor a tehetséggondozás kiemelt helyszíne, amelyet komoly felújításokat követően vehetnek birtokba a Mathias Corvinus Collegium (MCC) diákjai.