cover-revfulop.jpg

A Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékverseny a nagyhajós versenyszezon hagyományos záróakkordjaként október 8-9. között zajlik. A kétnapos eseményen Alsóörs-Badacsony-Balatonföldvár távon vitorláznak majd a hajók, melyek díjmentesen használhatják a három fogadókikötőt: a rendezvény központjául szolgáló badacsonyi BAHART, az ábrahámhegyi TVSK Jégmadár Kikötőt, valamint az MCC révfülöpi Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő és Diáktábor marináját.

Az MCC balatoni tehetséggondozási és oktatási központjaként működő helyszínen nemcsak a diákok vitorlásoktatása zajlik. A gyerekek közösségépítése, valamint a sport- és vízi kultúra megismerésére szolgáló programok mellett a létesítmény kikötői vendéghelyeket is fenntart és biztosít egész évben a balatoni vitorlázóknak, a vízirendészet és víziközlekedés biztosításában részt vevő hatóságoknak, valamint támogatja a vitorlásversenyeket. A vitorlássport elkötelezett tisztelője és támogatójaként a Szüreti Regattán a kikötő mellett szálláshelyeket is biztosít az MCC a résztvevők számára.

A 2003-ban minden addigi rekordot megdöntő, a Túravitorlás Sport Klub hagyományos versenyeként megrendezett Pünkösdi Regatta adta az ihletet Hegyi Dénes, a TVSK akkori elnöke számára a regatta őszi változatának megszervezésére. A Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékverseny tehát a rendező klub egykori elnökének munkássága előtt tiszteleg. Az idei verseny első futama október 8-án, szombaton rajtol Alsóörsről.

Az egytestű hajók a Tihanyi-szoroson és a révfülöpi átfutó kapun keresztül vitorláznak a badacsonyi célig, majd a második napon Badacsony-Balatonföldvár lesz az útvonal. A katamaránok számára egynapos versenyt rendeznek, ők az alsóörsi rajtot követően a Tihanyi-szoroson keresztül a badacsonyi fordítóbója után Balatonföldvárra vitorláznak vissza.

Minden vízisport-barátot és érdeklődőt szeretettel várunk!