Látogatóinknak

Vitorlázó vagyok

A Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő, Diáktábor a fiatal tehetségek számára kialakított képzési helyszín, amely az MCC oktatási és nevelési programjával párhuzamosan közösségépítő rendezvényeket, valamint vitorlásoktatást is kínál a diákok számára.

A révfülöpi vitorláskikötő a magyar és a balatoni vitorlás sport és kultúra kiemelt helyszíne. A vitorlásoktatást szolgáló hajókon kívül kikötőnkben – korlátozott számban – vendéghelyeket is fenntartunk, valamint különböző szolgáltatásokat is biztosítunk. Az elérhetőségeink egyikén, (link) a kikötőmesterrel történő előzetes egyeztetés követően szívesen látjuk a vitorlázás szerelmeseit.

Rendkívüli időjárási viszonyok esetén, illetve egészségügyi vagy műszaki veszélyhelyzetben a probléma elhárításának idejére és a helyzet javulásáig természetesen minden rászoruló számára biztosítjuk a kikötést.

Révfülöp kedvelt helyszíne a balatoni vitorlásversenyeknek, amelyeknek minden évben kikötőnk is aktív részese.

Horgász vagyok

A balatoni horgászat kedvelői is befogadó helyszínre lelnek üdülőhelyünkön. A Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő, Diáktábor területén is a Balatoni Horgászrendben, valamint az Országos Horgászrendben foglalt szabályok érvényesek.

A kikötő vendégei számára a horgászat a mólókarok külső oldalain lehetséges, a kikötő belső terében azonban tilos horgászni. Az üdülőhely szeretettel fogad minden horgászat mint sport iránt érdeklődőt, akik előzetes bejelentkezést követően, a létesítményvezető engedélyével, alkalmanként vehetik majd igénybe az üdülőhely erre a célra kijelölt területét.

Révfülöp kedvelt helyszíne a balatoni horgászversenyeknek, amelyek időszakára biztosítjuk a területhasználatot a versenyzők számára.

Strandolni szeretnék

A Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő, Diáktábor strandján a fürdőzés megengedett. A strandszakasz hivatalos befogadó képessége 40 fő. Mivel a kikötőben és táborban egyaránt nagy létszámban tartózkodnak diákok, így a strand igénybevételéhez a létesítményvezetővel történő előzetes egyeztetés szükséges.

Vízimentők általános segélyhívó szám: +36 30 383 8383

Kikötőnkben állomásozik a Balaton két sürgősségi mentőhajójának egyike, ami a Balatonudvari-Balatonszárszó vonaltól a nyugati medence végéig lát el szolgálatot.  A hajó legénysége mentőorvosból, vagy mentőtisztből, ápolóból, hajóvezetőből és matrózból áll, akik közül az egyik búvár. Felszereltsége pedig megegyezik egy mentőautóéval, csak természetesen minden eszköz vízhatlan csomagolásban van. 

A mentőállomás rendelkezik még egy mentőtiszti kocsival is, amivel a környék szárazföldi mentését bonyolítják le. Ennek köszönhetően a tábor lakói, a környékbeliek és az itt nyaralók nagyobb biztonságban érezhetik magukat, hiszen nem mindegy, hogy a segítség mennyi idő alatt érkezik.

Vendéglátás

A Scruton közösségi tér a kikötőházban és a teraszon szeretettel fogadja a vendégeket egy frissítő ital vagy finom étel elfogyasztására.

Aktuális étlap:

Cézár saláta 1760 HUF
Citrusos kevert saláta 1790 HUF
Pizza Margherita 1490 HUF
Pizza Prosciutto 1690 HUF
Pizza Pollo 1890 HUF
Sajt-sonka tál 2100 HUF
Mártogatós (ajvár, padlizsánkrém) 1790 HUF
Szendvics (sajtos-sonkás, szalámis, céklás-kecskesajtos) 890 HUF
Chia puding 850 HUF
Pékáru 580 HUF
Fagylaltkehely 990 HUF
Napi süti 990 HUF

Ezeken kívül különféle kávékkal, üdítőkkel, limonádékkal, koktélokkal, sörökkel és borokkal várjuk kedves vendégeinket.